Prodejna na Smíchově v Lesnické 6 je UZAVŘENA. Chystáme pro vás něco nového :-) Osobní odběr již není možný.

10 hraček pro šťastné dětství

Když se vám narodí děti, hračky se okamžitě stanou nedílnou součástí vašeho domova a vašeho života. Kupujete je, přátelé je přinášejí jako dárky, děti po nich touží. Přemýšlíte o nich a vymezujete se vůči těm, které vám nepřijdu v pořádku. Vaše dítě bude mít vždycky víc hraček, než byste si představovali, to je potřeba přijmout. Ale těchto 10 typů hraček jsou pro šťastný život malého dítěte zásadní.

2559_dj08505-rvb-1Kostky
Kostky jsou příležitosti ke hře a učení v jakémkoli věku: posílení prostorových a motorických dovedností, koordinace ruka-oko, radost ze stavění a z jejich boření. A dají se kombinovat se všemi dalšími typy hraček - mohou se z nich stát garáže pro autíčka, pevnosti a úkryty pro akční figurky nebo panenky.

https://www.kouzelnehrackarstvi.cz/vyhledavani/?string=kostky

 

 

4452-1_mekkoucky-micek-mysky-mimiMíče
Míče jsou základem pro tolik sportů a her a každé dítě by mělo mít alespoň jeden (několik různých velikostí, hmotností a textur, pokud můžete). Velmi malé děti se je snažit uchopit, plazí se za nimi, když se je snaží chytit, a nakonec se je naučí odrážet, házet a chytat.

 

https://www.kouzelnehrackarstvi.cz/vyhledavani/?string=m%C3%ADče

 

465_dd03725Umělecké pomůcky
I když pro své dítě nemáte místo pro umělecký ateliér, vytvářejte jim pravidelně alespoň na jídelním stole místo, kde mohou tvořit a řádit s barvami, pastelkami, lepidlem, kartony a nůžkami.

 

https://www.kouzelnehrackarstvi.cz/vytvarne-potreby-2/

 

 

1509-1_malovane-tahaci-hasicske-autoAutíčka a vozítka 
Hra s těmito typy hraček zlepšuje obratnost rukou, učí o příčinách a následcích a otevírá tolik možností pro nápaditou hru.

 

https://www.kouzelnehrackarstvi.cz/vyhledavani/?string=auto

 

 

4533-1_mala-kocicka-luluPanenky a plyšáci
Panenky a plyšáci mohou být pro dítě nejlepším kamarádem a navíc pomáhají malým dětem vyjádřit emoce, procvičovat výchovu a empatii a hraní rolí.

 

https://www.kouzelnehrackarstvi.cz/plysovi-kamaradi-3/

 

Hlavolamy
Práce na hlavolamech zlepšuje jemnou motoriku a představuje pro mozek trénink. Děti rozvíjejí dovednosti řešení problémů, zvyšují prostorové vnímání a zažívají uspokojení z vyřešení hádanky.

1818-1_figurka-modry-rytirMalé figurky 
Ať už jsou to dřevo nebo plast, malé figurky lidí a zvířat rozvíjejí fantazii, mohou jezdit v autech, žít v domečcích pro panenky, schovávat se v hradech, bojovat mezi sebou, uzdravovat se, slavit svatbu a vytvořit rodinu.

 

https://www.kouzelnehrackarstvi.cz/figurky/

 

1347_dj06005-rvbHudební nástroje
Děti hudba přirozeně přitahuje - hudba, kterou slyší, nebo hudba, kterou samy vytvářejí. Pokud dítěti umožníte, aby vlastnilo své hudební nástroje a vyluzovalo na ně zvuky po libosti, je to první krok na cestě k opravdové muzikálnosti.

 

https://www.kouzelnehrackarstvi.cz/hudebni-hracky-2/

 

Převleky
Nemusíte pro své děti kupovat drobné kostýmy, stačí kufr se starým oblečení po babičce, staré šperky, klobouk a uvidíte, jak bude vaše dítě zářit a jeho imaginace poběží na plné obrátky.

1638_dj06530-rvbHraní rolí
Děti milují hry na dospělé a hraní rolí. Ať už jde o dřevěné jídlo, kuchyňku, domeček pro panenky, sadu lékařů, špionážní pomůcky atd.

 

https://www.kouzelnehrackarstvi.cz/drevene-hracky-3/