"Svou granolu jsem začala péct před 12 lety a troufám si říct, že jsem pochopila princip její vypečenosti," říká Barbora Karpíšková, majitelka bistra Bjukitchen.
To, že si na creammy.cz nebo v našem karlínském concept storu můžete koupit skvělou Bjukitchen granolu, už určitě víte. My vám teď s radostí přinášíme krátký rozhovor s Bárou Karpíškovou, mámou Cypriána, autorkou kuchařky a majitelkou bistra Bjukitchen, které před nedávnem oslavilo rok od svého otevření.
Báro, kdybyste to měla shrnout, jaký byl ten poslední rok?
Rychlej, zábavnej, místy dost náročnej, ale především hezkej. Umím dobře balancovat mezi prací a pohodou, takže i když jsem měla dost práce, řádně jsem se za to odměnila chatičkou nebo procházkou s kamarádkou.
Je něco, co byste udělala jinak a naopak, co myslíte, že se opravdu vydařilo?
Snažím se poučit z chyb, ale v mojí povaze je věci vyzkoušet a přesvědčit se na vlastní kůži. Takže asi bych zpětně nic neměnila, ale možná bych na sebe nemusela být tak přísná, i když to je také součástí mojí povahy. Chci hodně od sebe i od druhých.
Prozradíte, na co se můžeme těšit v letním menu?
Samozřejmě na jahodové knedlíky a rozhodně se vrátí i salát s melounem.
Co má v Bju nejraději Cyprián – tipuju zmrzku?:-)
Jak kdy, Cyprián má opravdu rád naši omeletu, kynutý malinový koláč a studené kakao. Linecká sušenka cestou ze školky je také často oceněna. A samozřejmě zmrzlina se sprinkles je také v jeho Top 5!
Plánujete nějaké další akce, jako byla slavnostní večeře v Bju?
Plánujeme! Rádi bychom konečně otevřeli pár večerů s naturálním vínem, pizzou a malými talířky nějakých dobrůtek.
Jak vypadá vaše rodinná víkendová snídaně?
Cyprián má strašně rád takové malé palačinky, které mají spíš velikost lívance, takže většinou mě o víkendu budí se slovy, maminko, víš co je dneska za den? Volnoooooo:)))
Já si nejdřív jako každý jiný den uvařím hrnek filtru, protože prakticky usínám s myšlenkou na něj a pak si udělám vajíčko na měkko, nakrájím si trochu ovoce nebo zeleniny a upeču si topinku.
V Creammy v Karlíně a na e-shopu www.creammy.cz máme možnost nabízet vaši granolu – máme všechny příchutě a nemůžeme se shodnout, která je nejlepší – jak to děláte, že je tak dokonalá?
To mě opravdu těší. Svoji granolu jsem začala péct před 12 lety a troufám si říct, že jsem pochopila princip její vypečenosti. Dlouho jsem to dělala pro zábavu, pro děti, pro kamarády, pro radost. Třeba kakaovo-kokosová byla jednu dobu u nás doma naprosté must, když jsme jeli třeba na prázdniny, musela jsem ji napéct 3 kila, abychom přežili. Já si momentálně ujíždím na pistáciové, Cipí to dost točí, takže doma máme stejně všechny.
V hlavě už mám pár dalších, takže teď už jen najít ten čas.
Děkujeme za rozhovor. Budeme se těšit. A vy si nenechte ujít naši slevovou akci na granolu Bjukitchen ZDE.